Jeugdcommissie
Wander Meijer  
Tsjerkepead 24  
9081 AV Lekkum  
06-49676743  
   
Trainers  
Wander Meijer  
Tsjerkepead 24  
9081 AV Lekkum  

 

 

 

 

 

 

 

Het seizoen 2020

Afgelopen jaar was een raar jaar in verband met corona. We begonnen hierdoor pas halverwege het mei met de trainingen. Iedereen was blij dat er weer getraind kon worden. De wedstrijden mochten nog niet gehouden worden. Wel mocht er onderling een wedstrijd gehouden worden en dat hebben we een keer gedaan op de maandagavond. Er werd toen individueel gekaatst. Elke ronde zat je in een ander partuur. Wie de meeste eersten had die had gewonnen. De krans ging toen naar Rowan die de meeste eersten had.

Doordat het seizoen zo kort was hebben we in augustus nog twee trainingen gehad. Ook hadden we nog een jeugd wedstrijd georganiseerd op 29 augustus.

1e Rudmer en Tieme

2e Rowan en Nynke

3e Jildau en Sacha

We hopen dat we dit jaar weer volledig kunnen kaatsen met genoeg wedstrijden.

De eerste training is op maandag 19 april om 18:30 – 20:00.

Neem gerust een keer een vriend of vriendin mee naar de training. Want het zou leuk zijn als we weer meer jeugdleden krijgen.


Slotavond 2019

Als jeugdcommissie hebben we een leuk seizoen gedraaid. Helaas zijn onze jeugdleden niet zo talrijk, maar de groep die we hebben is enthousiast!
De trainingen en competitie verliepen prima, partijen waren sportief en gezellig.

De slotdag in september bestond dit jaar uit diplomakaatsen, BBQ en een spelletjes avond.
Omdat we niet meer de KNKB aangesloten waren hadden Nico en Rita vorig jaar nieuwe diploma’s ontworpen en andere schema’s voor de onderdelen van het diploma kaatsen gemaakt. Dit verliep zeer goed, dus dit houden we erin. Na het diploma kaatsen was er een BBQ (gebracht door slagerij Velstra) en onder leiding van Hans werd genoten van lekker vlees en salades.
De (door jeugdcommissie) zelf bedachte spellen waren een succes en leverende hilarische taferelen op.

Na de spelletjes kregen alle kinderen een mok met kaatsafbeelding (met dank aan de Poieszactie die dit mogelijk maakt) en werden de prijzen voor de
competitie uitgedeeld.
1ste is geworden Rowan, 2e Tieme en 3de Jildau.
Ook namen we met een aantal leuke cadeaus afscheid van Dorien, die na vele jaren stopt als jeugdcommissie lid.
Dorien bedankt!

Jeugdcommissie | Riekje, Rita en Wander


Trainers

In maart geeft Wander schoolkaatsen op de basisschoolen de kinderen kunnnen na vier lessen op school nog vier keer meetrainen op het veld. Hierdoor groeit het aantal jeugdleden weer, zodat we bij de wedstrijden in twee categorieën kunnen kaatsen.

Op het veld komt Sietse Wander helpen met het geven van trainingen aan de jeugd. Zo kan er veel aandacht besteed worden aan de kinderen en is iedereen na een aantal trainingen klaar om een echte wedstrijd te kaatsen. De eerste wedstrijd is de voorjaarspartij.

Slotavond 2018

Vrijdagavond 28 september had de jeugd van Reitsje Him hun slotavond. Omdat ze het hele seizoen al gekaatst hadden, had het jeugdbestuur dit keer iets anders bedacht; een speurtocht door het dorp. In twee- en drietallen ging de jeugd op weg gewapend met een pen en opschrijfboek. Via een leuk uitgezette route gingen de kinderen door het dorp en moesten onderweg een aantal opdrachten uitvoeren en vragen beantwoorden. Uiteindelijk won het team bestaande uit Eva en Lola de eerste prijs met 21 punten.

Bij terugkomst was de vuurkorf aangestoken en kon de jeugd zich te goed doen aan een zelfgebakken  broodje of worstje. Het toetje bestond uit zelf geroosterde marshmallows. Een leuk gezicht, 11 enthousiaste kinderen om de vuurkorf. Ondertussen werd met een paar kleine kadootjes afscheid van Sietse als trainer genomen. Omdat hij een baan over de grens gekregen heeft, gaat hij helaas als trainer stoppen. We zullen hem missen.

Na het eten werden er gymtasjes met Reitsje Him logo aan de jeugd uitgedeeld, dit viel bij ieder in de smaak. Daarna was het tijd voor de prijsuitreiking van de competitie van het afgelopen seizoen. Rowan is eerste geworden in de competitie, Jildau 2e en Tieme 3e. Alle drie kregen ze een medaille en een cadeaubon uitgereikt.

Het jeugdbestuur kan terugkijken op een geslaagd seizoen en ontzettend leuke afsluiting!

Riekje, Dorien, Rita, Wander en Sietse


Slotdag 2016

15 kinderen melden zich aan voor de slotdag. We gaan diplomakaatsen. Kelsey de Jong komt ons helpen zodat we de groep in vier groepjes kunnnen verdelen.

De ouderen vinden het spannend. Wat gaan we doen?
Er is een traject uitgezet, zodat ze alle oefeningen voor hun ABCD-diploma kunnen doen.
Fanatiek gaan ze aan de slag.

De jongste jeugd is wat wilder, maar ze doen wel hun best.
Ze strijden voor een duimdiploma. Duimpje omhoog of duimpje omlaag.
De oefeningen zijn best wel pittig.

Na het kaatsen doen we de diplomauitreiking en de competitieuitslag.
Derde in de competitie is Lola Brolsma geworden.
Tweede is Rowan Bloupot en eerste is Ellen van der Leest.

Tot slot gaan we barbequen onder leiding van Rita Ritskes en Hans Bloupot die het volledig onder controle hebben.
Met een volle buik naar huis dus!

Tenslotte weet de Jeugdcommissie te melden dat Rita Ritskes volgend seizoen de Jeugdcommissie komt versterken.

Rita Ritskes, Kelsey de Jong en Hans Bloupot bedankt voor het ondersteunen van deze héél leuke dag!

De Jeugdcommissie

Jeugdsponsoractie 2016

Zaterdagmorgen 10 uur saan we klaar in de Poiesz om Bosche bollen en Bananensoezen te verkopen zodat we veel muntjes in onze buis krijgen.
De meisjes hadden schorten van plastic tassen aan waar ze veel complimenten voor kregen en vooral veel muntjes.
De buis wordt halverwege geleegd, dus weer opnieuw beginnen. Maar het gaat snel. Als we weg gaan na 5 uur is de buis bijna weer vol.

Op vrijdagavond 15 april is het Jeugdsponsorgala. Ze hebben op school al veel voorpret want B-Brave komt. Wander die in het verleden als jeugdlid meeging gaat nu mee als jeugdcommissielid.

Eerst is de jeugd rustig maar na een half uur staan ze tussen de gordijnen naast het podiu te gluren.
B-Brave kimt binnen! Helemaal te gek! Monique Smit en O'g3ne treden ook nog op.
Half negen is de afsluiting en kunnnen we de cheque van €812 ophalen.
Nog even een groepsfoto en dan op naar huis!

De Jeugdcommissie

Seizoen 2014

Het was een mooi seizoen.
We zijn begonnen met het Poieszfeest, waar we leuke artiesten hadden. Monique Smit, Tim Douwsma en Gers Pardoes. En we mochten een cheque van €940,- meenemen.

De eerste partij was op 17 mei. Alles doorelkaar heen loten en dat is altijd een hele toer, men mag niet 2 keer bij elkaar zitten.
Daarna kwam de feestpartij. Het was geweldig weer, maar door de vele prikkels van het feest waren de kinderen snel afgeleid. Bij de feestpartij hoort ook een koningsbeker en deze werd gewonnen door Rowan.
Bij de IJspartij hadden we geweldige prijzen - waardebonnen van Bart Smit.
Op de slotdag voor de jongste jeugd deen we bingo met heel veel prijzen en lekker patat eten. Na afloop kwamen de ouders erbij. Die kregen koffie/thee met gebak.

Ook de oudste jeugd had hun slotdag.
Een dropping richting Burdaard. Nee, ze wisten niet waar ze waren.
Overlevingspakket mee, regenjas, tandenborstel en snoep voor onderweg. Ze zijn allemaal heelhuids terugekomen.

Helaas verlaat Johannes de jeugdcommissie.
Hij heeft promotie gemaakt en wordt voor een jaar secretaris van Reitsje Him.
Trudie verlaat ook de jeugdcommissie, Wander komt voor haar in de plaats. 

Slotavond jeugd 2013

Het kaatsseizoen zit er weer op! We kunnen terug kijken op een goed seizoen met een paar nieuwe (kabouter)leden erbij. Volgend jaar hopen we natuurlijk op nog meer nieuwe leden.

Het seizoen is voorbij, maar er rust ons nu nog één ding. De slotdag voor de jeugd! Wat gaan we dit jaar doen? Gaan we straat kaatsen met z'n allen? We verzinnen elk jaar iets, ook dit jaar moeten we toch iets kunnen bedenken? Vorig jaar hebben we een speurtocht door het dorp georganiseerd, weten jullie dit nog? Na lang wikken en wegen hebben we besloten om met de jongste jeugd te gaan eten. Niet zo maar eten, eten op het pannenkoekenschip! Wat een leuk idee. Nu nog een dag! Op een maandag, ja dat lijkt ons allemaal prima, maar..... Helaas pindakaas, het schip is gesloten op maandag. Woensdag dan? Woensdagavond eten op het pannenkoekenschip it is!

We verzamelen bij het sportveld, Quincy rijdt met haar tante Dorien naar het pannenkoekenschip. Ja, de zeven andere kabouters zijn er! We zijn compleet en dus kunnen we vertrekken. Steven en de moeder van Jort en Hessel rijden ons erheen. Gezellig eten met de jongste jeugd.

We gaan naar binnen en zoeken een tafel uit. De jeugd krijgt een kleurplaat, een aantal gaat lekker kleuren en de anderen willen liever spelen met de lego. Dit is prima, zolang je maar zachtjes speelt, want er zijn meer gasten op het schip. De kunstenaartjes zijn lekker aan het kleuren en ook in de speelhoek verloopt het prima. Af en toe moet er even worden ingegrepen maar het is een gezellige boel. Een serveerster komt vragen of we iets te drinken willen, dit willen we wel. Het drinken is genoteerd en de jeugd kan verder met spelen en kleuren. Na een poosje komt de serveerster de kaarten brengen waar de pannenkoeken opstaan. Het is tijd om eentje uit te kiezen. Tjonge, wat zijn het er veel! Mogen we echt niet twee pannenkoeken? 'Nee, ieder krijgt er eentje'!

De keuze is reuze, maar de meiden weten wat ze willen. Een beauty pannenkoek alsjeblieft. De mannen weten ook wat ze willen, een Kapitein Haak of een Piraten pannenkoek. Het wordt op een briefje genoteerd en deze wordt meegegeven aan de serveerster en nu is het wachten geblazen. 'Pffff, wat duurt het lang zeg'! Regelmatig vraagt iemand: 'hoe lang duurt het nog'? 'Wat duurt het lang'! We moeten nog even wachten jongens. Jaaaaaaaaaaa! Daar zijn ze! Er wordt één keer geroepen 'aan tafel', iedereen gaat gelijk zitten want wat hebben ze een enorme trek gekregen. De pannenkoeken worden uitgedeeld, iedereen heeft goed onthouden welke pannenkoeken zij hadden. Als iedereen zijn pannekoek heeft kunnen we beginnen. Eet smakelijk! De één is gortig met de stroop, de ander met de poedersuiker. Heerlijk om te zien dat een ieder zo geniet van de pannenkoeken. We hebben grote eters en kleine eters aan tafel. Sommige lusten er zelfs nog wel één. De kinderen die het niet meer op kunnen, laten het staan en dan eet een ander het op. Als iedereen is uitgegeten, moeten ze toch echt nog even blijven zitten. De kaatsdiploma's worden uitgedeeld. Meteen worden ze enthousiast, ze willen weten hoe ze het gedaan hebben. Spannend, spannend!

Nadat de pannenkoeken zijn bezonken, is het dan toch tijd om te gaan. Dit vindt de jeugd erg jammer, ze hadden gehoopt op een ijsje! Steven belooft dat er bij de allerlaatste training, getrakteerd gaat worden op ijs! Nu is het de hoogste tijd om naar huis te gaan. Allen bedankt voor de gezellige avond! Romkje, (moeder Jort en Hessel) bedankt voor het brengen en halen. De trainers en het jeugdbestuur kunnen terug kijken op een drukke maar erg gezellige avond.

De jeugdcommissie Johannes, Trudie, Dorien en Riekje

Slotdag oudste jeugd 2013

Het is weer een mooi kaatsjaar geweest voor de jeugd.

We zijn eind april begonnen met de trainingen die tot begin oktober door gingen. We hebben 6 leuke partijen gehad op ons eigen veld voor onze eiegen jeugd, ook zijn er een aantal jongens de provincie in geweest om te federatie- of KNKB kaatsen. En als afsluiting organiseren we elk jaar een slotdag voor de jeugd.

Dit jaar hebben we de jeugd opgesplitst in jong en oud. De jongste jeugd is naar het pannenkoekschip geweest (zie hierboven). Met de oudste jeugd zijn we gaan laser-gamen in de Laser-game arena van Leeuwarden die is ingebouwd bij de kartbaan aan de Celsiusweg. Met een groepje van 12 mannen incl. Durk en Johannes die mee waren als begeleiding, zijn we op de fiets afgezet naar de arena en hebben daar 2 potjes van 20 minuten gespeeld met wat drinken vooraf. In de pauze werd een bittergarnituur opgediend. Dat ging er wel in, want het ging er heftig aan toe.

Wij als trainers/begeleiders hebben een geweldige avond gehad met dank aan de geweldige groep jongens, waarvan we hopen dat we ze volgend jaar allemaal weer terug zien op de velden. Bedankt voor de gezellig avond!

Durk Gardenier & Johannes Kolthof

Adres

K.V. Reitsje Him
Buorren
9081 AL Lekkum
p.a. H. Bouma
Cuperusstrjitte 13
9081 AH Lekkum

Volg ons!